maanantai 29. syyskuuta 2014

Muutoksen tuulia

Blogi on elänyt muutaman vuoden hiljaiseloa, mutta tuntuu siltä, että nyt on aika herättää se henkiin ja antaa virran viedä uuteen suuntaan!

Elämme valtavien, nopeiden muutosten aikoja. Tämä trendi konkretisoituu omassa elämässä ja muutoksen tuulet puhaltavat välillä sellaisella voimalla, että hirvittää - mutta onneksi samalla myös hymyilyttää. Viimeisimmän vakituisen asunnon irtisanomisesta on nyt kulunut vuosi, ja on ollut aika opetella luottamaan itseensä, elämään ja kanssaihmisiin. Ensimmäinen askel uuteen suuntaan, elämän virran vietäväksi, on se kaikkein suurin ja vaikein, mutta rohkeus ja irti päästäminen palkitsee kyllä. On ollut mielenkiintoista kokeilla miten täällä Suomessa eläminen onnistuu ilman vakituista asuntoa ja säännöllisiä tuloja. Ystävät, joita on voinut ruokaa ja asumista vastaan autella ja oppia samalla tärkeitä käytännön taitoja; ystävät, joiden kanssa ajan jakaminen rikastuttaa elämää enemmän kuin mikään rahasumma; ihmiset jotka ottavat peukalo pystyssä tien poskessa seisovan matkalaisen kyytiinsä; kaupat, jotka heittävät pois valtavia määriä syömäkelpoista ruokaa; luonto, joka tarjoaa auliisti antimiaan; nämä kaikki ovat opettaneet elämästä valtavasti ja mahdollistaneet sen, että jakamalla ja laittamalla hyvän kiertämään voi elää vähävaraista mutta sitäkin rikkaampaa ja antoisampaa elämää.

Vapaana virran kantamana toivon sen kuitenkin pian vievän juurtumispaikkaan, jossa voi alkaa soveltaa oppimaansa ja kehittämään tärkeinä kokemiaan asioita, kuten polykulttuurista puutarhaviljelyä, kestäviä energiantuotanto- ja rakennustapoja ja uudenlaista, kokonaisvaltaista runsauden kulttuuria, jossa talouden sijaan keskiössä on elämän ylläpitäminen ja kunnioittaminen. Juurtuminen ei kuitenkaan tarkoita pysähtymistä - kaikki me opimme, kasvamme ja uudistumme joka päivä läpi elämän.

Toivon, että tämä blogi herättää inspiraatiota ja pysäyttää kysymään: "Mitä minä voin tehdä paremman ja onnellisemman maailman edistämiseksi ja käyttää kykyjäni sekä luovuuttani palvellakseni yhteistä hyvää?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti